Rumored Buzz on χειροπρακτης αθηνα

Η σπονδυλική μας στήλη αποτελείται από διάφορους σπονδύλους. Κάθε σπόνδυλος διαθέτει μια οπή στο κέντρο του, το λεγόμενο "σπονδυλικό τρίμα". Επειδή οι σπόνδυλοι είναι ο ένας πάνω στον άλλο, οι οπές στοιχίζονται και κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργούν τον νωτιαίο σωλήνα. Ο νωτιαίος σωλήνας προστατεύει τον νωτιαίο μυελό και όλα τα νεύρα τα οποία ξεκινούν από τον εγκέφαλο και καταλήγουν σε όλο το σώμα.

Επώδυνα σύνδρομα που πηγάζουν από την δυσλειτουργία των σπονδυλικών αρθρώσεων, με ή χωρίς μυϊκό σπασμό

Επισημαίνεται δε ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριών, πολλές φορές προκύπτουν νέα δεδομένα τα οποία καλείται ο θεραπευτής να επαναξιολογήσει, προσδιορίζοντας εκ νέου το φυσιοθεραπευτικό πλάνο και τους στόχους αυτού.

You might be using a browser that isn't supported by Fb, so we've redirected you to a less complicated version to provide you with the ideal working experience.

Μερικές φορές όμως το νωτιαίο κανάλι ξεκινά και στενεύει με αποτέλεσμα την πίεση του νωτιαίου μυελού ή των αντίστοιχων νεύρων. Τις περισσότερες φορές η προαναφερθείσα στένωση παρατηρείται μετά το πεντηκοστό έτος της ηλικίας και αποτελεί φυσικό επακόλουθο των εκφυλιστικών αλλοιώσεων που "συνοδεύουν" το πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις, όπου ασθενείς γεννιούνται με συγγενώς στενό κανάλι.

Όταν υπάρχουν εμπόδια ή διαταραχές στη διέλευση των νευρικών ερεθισμάτων, τότε τα κύτταρα ή τα όργανα του σώματος δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, με αποτέλεσμα την έναρξη κάποιας δυσλειτουργίας που προδιαθέτει τον οργανισμό στην ασθένεια και τον πόνο.

Η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου είναι μία συχνή αιτία που σχετίζεται με το αυχενικό σύνδρομο και μπορεί να αφορά όλες τις ηλικίες.

Αλλαγές στην στάση του σώματος: Άτομα με σπονδυλική στένωση μπορεί να διαπιστώσουν ότι το λύγισμα της σπονδυλικής στήλης με κλίση προς τα εμπρός κατά το περπάτημα ανακουφίζει από αυτά τα συμπτώματα. Αν είναι κάποιος ξαπλωμένος με τα γόνατα προς το στήθος, μπορεί επίσης να αισθανθεί κάποια ανακούφιση.

Οι μύες συχνά κατηγορούνται για τον πόνο στον αυχένα, ειδικά στους νέους. Οι πολλές ώρες εργασίας παράλληλα με την κακή στάση σώματος – κατ’ επέκταση και του αυχένα – αποτελούν την απαρχή των σπασμών στους μύες της περιοχής.

Γενικά οι ασθενείς που παρουσιάζουν σπονδυλική στένωση, βιώνουν αύξηση των συμπτωμάτων κατά την διάρκεια δραστηριοτήτων οι οποίες τείνουν να ευθιαζουν ή να εκτείνουν την σπονδυλική στήλη. Τα συμπτώματα αυξάνονται επίσης κατά την άρση βάρους, την πολύωρη ορθοστασία και το περπάτημα.

Εάν τα συμπτώματά είναι πολύ ήπια ο γιατρός μπορεί να συστήσει παρακολούθηση. Έαν υπάρχει ανάγκη θεραπείας μπορεί να χρησιμοποιηθούν φάρμακα, χειροπρακτικη θεραπειες φυσικοθεραπεία, ενέσεις στεροειδών κ.

Πρότυπη Εκπαίδευση Συνθετική εκπαίδευση βασισμένη πάνω σε σύγχρονες μελέτες του ΕΚΣ. Καινοτόμα Σεμινάρια Ενδιαφέροντα σεμινάρια και ομιλίες βασισμένα πάνω στις δικές σου ανάγκες.

Δάφνη, Γλυφάδα, Βούλα, Αργυρούπολη, την Αθήνα, και εν δυνάμη όλα τα Νότια Προάστια.

Συνιστάται να σηκωθείτε και να περπατήσετε ακόμη και από την επομένη της επεμβάσεως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *